• Χειρουργός Οφθαλμίατρος & Παιδοφθαλμίατρος
  • Τηλ. Ανάγκης 6932290322

Ιατρείο Α : Πατησίων 250, Πλατεία Κολιάτσου 2102020555

Ιατρείο Β : Παφλαγόνων 56, Νέα Πεντέλη 2106132602

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

DR. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ.

georgios-nikitopoulos-ophalmiatros

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΔΡ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ.

Γεννήθηκα το 1955 στο Δερβένι Αρκαδίας και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών(1979). Το 1985 έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας μετά από Επιτυχείς εξετάσεις αφού προηγουμένως ειδικεύθηκα στο Νοσοκομείο Παίδων <Αγία Σοφία> και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών-ΚΟΦΚΑ. Σημειωτέον ότι τότε σε ηλικία 30 ετών ήμουν ο νεώτερος σε ηλικία Οφθαλμίατρος, που είχε εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις (Ιατρική Σχολή, Υπηρεσία Υπαίθρου, Στρατιωτικό, Ειδικότητα), ρεκόρ που υφίσταται μέχρι σήμερα!
Από το ίδιο έτος (1985) ασκώ Ιδιωτική Ιατρική και είμαι Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παίδων και Ενηλίκων.
Από το 1988 ανήκω στην Χειρουργική Ομάδα του καθηγητή οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης κ. Μ.Τραγάκη με ειδίκευση στον Κερατοειδή και τις μεταμοσχεύσεις Κερατοειδούς.
Το 1991 έγινα μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμιάτρων (American Academy of Ophthalmology). Επίσης είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καταρράκτου και Διαθλαστικής Χειρουργικής καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής.
Είμαι χειρουργός Προσθίου Ημιμορίου με έμφαση στην σύγχρονη εγχείρηση καταρράκτου με μικρή τομή, Γλαυκώματος, Στραβισμού και με εξειδίκευση στα Lasers (Διόρθωση Μυωπίας, Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού , Πρεσβυωπίας με Amaris 750S, το πιο σύγχρονο μηχάνημα Laser σήμερα και μοναδικό στην Ελλάδα). Επίσης ασχολούμαι με την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του Αμφιβληστ/δούς, (Διαβητική Αμφ/θεια, Παθήσεις Ωχράς Κηλίδος κ.λ.π.).
Είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Α΄οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και της Οφθαλμολογικής Κλινικής «ΥΠΑΠΑΝΤΗ» καθώς και του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου «ΟΜΜΑ» και του «ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».
Έχω δημοσιεύσει 26 επιστημονικές εργασίες σε Πανελλήνια και Διεθνή Οφθαλμολογικά Συνέδρια καθώς και συμμετάσχει σε Στρογγύλες Τράπεζες, Κλινικά Φροντιστήρια και σαν εκπαιδευτής σε Πειραματικά Χειρουργεία για νεώτερους συναδέλφους.